Det vita giftet…

Jag har nu sett Malous alla program ‘Efter Tio’  med temat om SOCKER, MJÖLK OCH DET VITA MJÖLET och jag har samlat länkarna här nedan för att det ska underlätta att hitta dem.
I programmen diskuteras den relativt nya processade maten som vi äter i dag och hur den påverkar oss. Det sägs bl.a. att kosten frisätter hormoner och ger inflammationer samt ger många av vår tids sjukdomar som vi har i vårt samhälle i dag som t.ex Alzheimers, autism, ADHD, depression m.m. Många av vår tids sjukdomar är just relaterade till inflammationer (och det kan t.o.m. finnas  ”dolda” inflammationer i våra kroppar). Den visa kroppen vill göra sig av med de främmande partiklarna, som finns i maten, och därför skapar inflammationer. Inflammationer som sedan ”sticker hål” i tarmen och det blir ett flöde ut i blodbanan som tar sig upp till hjärnan. Charlotte Erlandsson-Albertsson säger t.om. att kostens molekyler är, i sig, hormoner och jag tror att alla vet att hormoner påverkar oss.

De läkare som fått sin utbildning tidigare hänger inte riktigt med eftersom de har en ”äldre” utbildning. Forskningen är bara i början av upptäckten av hur kosten påverkar oss och den forskningen ”eskalerar” nu. Den konstlade mat vi äter får förändringar i kroppen som sedan ger symptom och inte bara fysisk utan även psykiskt. Professor Charlotte Erlansson-Albertsson säger att de som studerar till läkare i dag får denna kunskap om matens betydelse men, säger jag,…innan det kommer ut från läkarhåll behöver det ”vanliga” folket veta för att kunna prova och testa sig fram i tid. Vi blir allt sjukare, prostata cancer, diabetes, fetma och många andra inflammatoriska sjukdomar bara ökar. Det går heller inte att vänta på att all forskning ska blir klar. Det hinner hända mycket i kropparna innan dess.
Tack, Malou och TV4 som tagit upp detta!

PROGRAMLÄNKAR;
SOCKER. Här är professor Charlotte Erlandsson-Albertsson med samt en person som har behövt äta medicinen Levaxin tidigare som nu har blivit frisk genom att förändrat maten.
Se inslaget? Tryck HÄR!

BARN  – SOCKER, MJÖL OCH MJÖLK. Här diskuterar en mamma, naturläkare och en läkare inom barn allergi. Lyssna här på mammans frustration, som känt sig ensam och fått prova sig fram med sina barns kost och inte har fått något stöd någonstans, inte ens hennes man, Se? Tryck HÄR!

VETEMJÖL. I det här programmet är bl.a professor Stig Bengmark med, som säger att generellt har alla västerlänningars sjukdomar sin orsak i maten. Man behöver tänka på att immunförsvaret sitter till en stor del i tarmen och därför behövs en väl fungerande tarm.
T.ex talar Stig om de goda bakterierna i tarmen som är nödvändiga för en god hälsa. De bakterierna gillar bl.a grönt, magnesium och INTE kaseinet i mjölken eller mejeriprodukter. Han talar också om personer som trodde att de hade Epilepsi och Alzheimers, och om idrottsmän med muskelsjukdom och senskador. När dessa tog bort gluten ur sin kost blev de fria från sina symtom! Gluten har också ett som liknar bakteriegift som kallas Endotoxin som ”skruvar” upp inflammationerna. Det finns flera personer i studion som diskuterar det hela. Se inslaget? Tryck HÄR!

MJÖLK. Här är det diskussion om mjölken. Den jätte industri som mjölken är väcker upp många känslor. (Bl.a mina) Mjölkpulver som är billigt och har förändrats dramatiskt i sin struktur från att en gång varit mjölk. Cellsystemet vet inte hur det ska uppföra sig och vi vet fortfarande inte alla konsekvenser, alla hälsoeffekter, av denna kemiskt industriproducerade mat. Mjölkpulver finns i pulversåser, glass, välling, m.m. och är en ”bra”(?) billig konsistensgivare.- Se inslaget? Tryck HÄR!

SOCKER BEROENDE. Här berättar Gunilla Sahlin om sitt beroende och som nu är frisk och skrivit en bok som heter ”Vitt begär”. Charlotte Erlansson- Albertsson berättar här också om vad som händer i hjärnan. Detta är ett äldre program men tar med det här eftersom det också handlar om socker. Se inslaget? Tryck HÄR!

-”Vi ska inte lägga skatt på den farliga maten som t.ex. Danmark har gjort, utan göra den nyttiga maten billigare istället”, säger prof. Charlotte i programmet och jag säger…JA, SÄNK MOMSEN! Vilket parti skulle våga föreslå det? Vad skulle den ”jätte” som matindustrin är, – säga?

Mitt tips; låt maten få kosta. Ohälsa kostar mer, förr eller senare, i både pengar och i smärta. Värdera din hälsa högt!

Se gärna professor Stig Bengmark föredrag här.

Tack och hej, för denna gång.

3 reaktion på “Det vita giftet…

  1. Kan inte låta bli att bli förvånad. Det är säkert OK med alla varningar om ”de vita gifterna” men borde det inte också göras ett tillägg: ät inte så mycket! Fetma är troligen ett minst lika stort problem. Förutom detta så har samhället utvecklats? till något helt annat än det var för femtio år sedan. Idag sprids miljögifter i en helt annan omfattning. Bilavgaser, gifter i plaster mm.
    Inte ens de ekologiskt märkta produkterna kan vara rena, dom lever under samma himmel som vi andra. Vi andra är förresten 6-7 miljarder mot 1miljard för 50 år sedan.
    Det borde också betyda nåt för miljön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *