Tandfickor – inflammerat tandkött

Jag har varit hos min tandhygienist i veckan och jag är så himla glad! Varför? Jo, nu har mina tandfickor börjat gå tillbaka och TANDKÖTTET HAR BÖRJAT LÄKAS! Jag har haft djupa tandfickor och t.om varit en ”vipkund” hos tandhygienisten tidigare, och min tandläkare talade om att jag kanske borde operera. Men jag tacka nej till det. (Bara röntgen skulle kosta tusentals kr. – i dag ca 3000kr).
Jag började fatta att jag kan göra något åt detta själv. Jag startade med att vara ännu mer noggrann med att rengöra mina tänder och det har jag hållit på med de senaste åren. Rengjort med el-tandborste, mellanrumsborstar, tandtråd och fickorna slutade att fördjupas men NU, börjar de även läkas! Jag är helt säker på att det har att göra med min kostomställning till Rawfood.

Nu blödde det inte ens i tandköttet fast tandhygienisten petade med sina verktyg mellan tänderna! I förbifarten kan jag tala om att jag INTE använder fluortandkräm utan örttandkräm. Fluor är ett gift och befinner sig i giftighetsgrad någonstans mellan bly och arsenik.
Länkar om flour: flour-ett-cellgift , vad-din-läkare-inte-berättar , vad-har-du-i-din-tandkram .
.

Ibland, inte regelbundet, har jag även ”borstat” mig i munnen, med pekfingret, med lite ekologisk kokosfett som är antiinflammatoriskt. Det kanske också har hjälpt? Men orsaken till att jag har tandfickor beror på de ”dolda inflammationerna” som många av oss har idag. Inflammationerna ger oss en massa olika symptom som sedan ger en rad av olika ”moderna” sjukdomar – förr eller senare. Detta p.gr. av den kost som vi allmänt äter i dag som är så inflammations-framkallande, som t.ex.  säd/bröd/mjölmat – främst vetet, vitt socker, mejeriprodukter och att vår ”konstlade” moderna, industri-förädlade mat försurar våra kroppar samt att kosten innehåller för mycket omega 6-fettsyra. Med denna kost växer inflammationerna i kroppen och därmed försvagar immunförsvaret. Det är inte underligt att de ”moderna” sjukdomarna och allergier som finns i dag, – sjukdomar som inte fanns förr, – ökar!
Jag är så taggad nu, och vill inspirera allt fler till en mer hälsosammare kost.…se gärna denna film om psoriasis, en inflammatorisk sjukdom, och hur hon läktes genom att utesluta – och förändra kosten (Filmtid 3.57).

Jippi!!!

7 reaktion på “Tandfickor – inflammerat tandkött

 1. Toppen Använder en superbra tandkräm från Homeway baserad på aloe och örter som både är antiinflammatorisk och stärker ytan på våra tänder helt naturlig. Använt den i några år nu . Tandstenen helt borta liksom det irriterade tandköttet och munnen känns alltid fräsch. De har även en helt naturlig munskölj att som desinficerar och stärker tänderna att rekommendera alla som lyssnat till trenden att det är viktigt med flouoskölj. Detta är ju långt bättre.
  Fortsätt sprida kunskapen om det giftiga fluoret och hur det luckrar upp ytan på våra tänder.

 2. Oj, fantastiskt ! Kul att det blivit så mycket bättre. Kokosoljan är fantastisk till så mkt. Även vid tillfälliga tandköttsinflammationer o blåsor i munnen.

 3. Först vill jag bara säga tack för att jag hittade dig,och ditt possitiva inlägg!
  Jag blir så glad när jag läser om att ditt tandkött har blivit så fint!jag har
  också fått detta problem,men tror skarpt på att man kan göra nåt åt det!
  tandhygienisten skrämde slag på mig,och det lät som att jag skulle bli tvungen att
  operera mig!skall prova det där med kokosmjölk jag också!
  Hur djupa var dina fickor från början!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *