Kokosfett – mirakeloljan

Larmrapporter om miljögifter OCH en lösning – NU!
Har du en inflammation i kroppen, som nästan alla sjukdomar ha sitt ursprung ifrån, kan nedan vara läsvärt för dig.

Larmrapporterna blir allt tätare, och i dagens samhälle exponeras vi i allt större grad av kemiska gifter. Tänk på allt som INTE rapporteras och det som inte ännu upptäcks! Det är risk att vi blir ”fartblinda” av alla rapporter. Du kanske också känner en maktlöshet eftersom det är svårt som enskild individ att kunna göra något åt det. Vad kan du göra? Jo, lösningen har jag läst, studerat och inspirerats av ur boken ”Stoppa Alzheimers nu!” av Dr Bruce Fife.

Gift med miljön

Gifterna i miljön har djupgående effekter på våra kroppar och vi utvecklar en mängd ”moderna” sjukdomar och även de neurogenerativa sjukdomar, som t.ex. alzheimers, demens, parkinson, huntington, MS, och ALS. Det finns gränsvärden för alla gifter men,… de ses separat för varje enskild kemikalie och ”cocktaileffekten” (hur de påverkas tillsammans) vet ingen om, samt hur detta påverkar mänskligheten om 20 -50 år – vet någon det tro? Nej, ingen! Men vi kan,  i vårt samhälle i dag, skönja konsekvenserna.

All mängd av de olika kemikalier i våra kroppar  bidrar till att sjukdomarna ökar.  (Ett barn har mycket kemikalier i sig – innan det ens är fött!). Kemikalier som pesticider, aflatoxin, aluminiumfofid, flamskyddsmedel m.m. försvinner inte inom den närmaste framtiden. Bli inte nedslagen nu, eller ge upp – forsätt läs…

Kokosfettet skyddar mot gifterna!

Mirakeloljan och lösningen som du kan börja med i dag – heter kokosfett! (och kokosolja vid ca 25 ̊ ). Kokosfettet gör slut på toxiska effekter från en mängd olika kemikalier. Kokosfettet innehåller också antioxidanter (som motverka oxidation), är antiinflammatoriskt, har immunstärkande egenskaper och förbättrar syresättningen i hela kroppen (därför använder man MCT-fett, som utvinns ur kokosoljan, vid behandling av cancer).

Ekologisk Virgin Kokosfett, är minimalt bearbetad, har en naturlig smak av kokos och har alla näringsämnen intakta som jag rekommenderar. Det finns också ett ekologisk vattenångat kokosfett som därmed är fri från kokossmaken och billigare. Den kan man använda till stekning och till marinaden för grillköttet – om man inte vill ha kokossmak.
Kokosfett har medellånga fettsyror (63%) som kan passera igenom blod-hjärnbarriären och aktivt bekämpa infektion (kan ej mediciner).
De bakteriebekämpande fettsyrorna i kokosolja är LAURINSYRA, (ca 50%) som har sin motsvarighet i bröstmjölken – naturens gåva till det lilla barnet, och  myristinsyra, kaprylsyra samt kaprinsyra. Kokosoljan har inga bieffekter (och det kan man ju förstå, annars hade väl inte naturen sett till att nyfödda ska ha laurinsyra).

Munhålan och kokosfett

Mun och hjärnan är nära förbundna därför kan de orala bakterierna inverka på den neurologiska och mentala hälsan. Detta kan i sin tur kan leda till sekundära infektioner någon annan stans i kroppen. Den oavbrutna ström av bakterier går in i vävnaderna och orsakar kroniska inflammationer och får käkbenet att rasera som sedan leder till tandlossning (även käkbenet förstörs).

Flest virus och bakterier som hittats i hjärnan hos avlidna Alzeimer- & Parkinsonklienter härstammar från munhålan. Källa: Stoppa Alzheimers nu!

Mitt tips för olje-oralsköljning:

1 msk/dag – underhållssköljning, i samband med frukost och tandborstningen.

1 msk/2-3 ggr dag med kokosfett – morgon, middag & kväll – vid infektioner el. inför, och efter tandoperation där risk för komplikationer kan uppstå.

Olje-oralsköljningen är ett komplement till den ordinarie tandborstningen.

Tips övrigt

1 msk/morgon som äts/sväljs, – som hjärnmat och kosttillskott.

Flera msk/dag vid akuta sjukdomar/inflammationer. Läs fallbeskrivningar och exempel i boken.

2 dl kokosfett till ”smör” (Har alltid färdigt ”smör” gjord på kokosfett som jag har på mina kex/bröd. Innehåller förutom kokosfett: gurkmeja, ingefära, vitlök, chilli, örtsalt etc.)

1msk – 2 dl el. mera kokosfett – i mat och bakverk. Mängden beror på hur mycket du ska göra, och vad du ska tillverka. Jag har ofta kokosfett i mat, ”fikabröd”, (ex chokladbollar), glass, desserter och kex/bröd.

Jag använder den också som sololja, sår läkning, massageolja, kroppslotion, m.m.

Min munhåla – så här gör jag (för närvarande)

Jag har berättat tidigare om min munhåla och att jag håller på att förbättra den, en pågående process, genom att jag ändrat min livsstil och äter en mer näringsrik kost. Jag är övertygad om att det är kombinationen av kemikalier och näringsfattig mat som gör att vi får infektioner, tandfickor, blödande tandkött och tandlossning (och andra åldersrelaterade problem och sjukdomar). Nu vill jag påskynda min läkning, lägga till och testa olje-oralsköljning. Jag gör det två ggr/dag och ska göra så i en månad, sedan kommer jag att underhållsskölja 1 gng/dag.

Varför får vi i oss så lite näring? Jo, det beror på den billiga processade industrimaten som finns i våra livsmedelsbutiker i dag och att det äts, generellt, sädesslag/mjölmat morgon, middag och kväll samt som mellanmål. Den maten är näst intill tom på näring men däremot fylld med snabba kolhydrater som omvandlas till glukos/socker i kroppen, (– är också en diabetes-bomb!).

Praktisk handling

Jag tar 1 msk Ekologisk Virgin kokosfett på morgonen, rullar och silar det mellan tänderna sedan spottar jag ut det i komposten och sköljer munnen. (under tiden som jag kör min YogaMix ca 15-20 minuter. Du kanske vill göra annat, – förbereda frukosten kanske?)

Sedan äter jag upp en 1msk kokosfett. Det förhöjer Ketoner – ett ”superbränsle” för hjärnan, som bl.a. fettet omvandlas till. Det i sin tur genererar till lipider som mjöliggör syntetisering av nya hjärnceller. Ketoner upprätthåller normala funktioner, stimulerar underhåll och återuppbygger. (Läs mer om det i boken).

Därefter på förmiddagen fastar jag med citronvatten (inte ”slaviskt” varje dag). Det beror lite på omständigheterna, vad jag gör och är någonstans, samt vad jag ev. förbereder för mat på förmiddagen.

Flexibel struktur med fasta

Jag testar för närvarande ett ”ätfönster” mellan kl. ca 12 och 20 – med flexibilitet. Dvs. jag äter mellan dessa tider och fastan blir då ca 16 tim./dygn. Denna metod lär skapa en optimal metabolisk miljö för att bränna kroppsfett men jag gör inte detta för att gå ner i vikt eftersom jag har min idealvikt. Vad som jag tycker är intressant är att kroppen lär gå in i en återuppbyggnads fas som jag vill utforska och se vad som händer. Fasta har ju många fördelar bl.a.insulin ner, balanserad kortisol och friskare binjurar. Så har jag nu lärt mig att Ketoner förstärks och stabiliseras om man äter en kost rik på mättade fetter och med lågt kolhydratinnehåll. – se mer om fasta:  http://www.halsosidorna.se/Fasta.htm

Så här kan en dags måltider se ut

Jag äter lunch för det mesta, men kan också dricka klorofylldrink istället (klorofylldrinkar ÄR en kanon mat, fylld med näring) och äter senare på eftermiddagen framåt kvällen. Ibland äter jag en måltid/dagen ibland två, – beror på omständigheterna. Mellan dessa måltider kan jag äta/dricka t.ex. bär, frukt, klorofylldrink, smoothies, eller något raw bakverk med dryck av te, kaffe eller hemmagjord ”mjölk” av t.ex mandel eller sesam. Mer om en snabb och näringsrik mat här.

Av fett blir man fet – stämmer inte

Kokosfettet hjälper en att nå sin idealvikt genom att den innehåller det hälsosamma och höga kvalitativa, mättade fettet med de medellånga fettsyrorna, – medellånga triglycerider – MCT. De cirkulerar inte i blodbanorna som andra fetter gör utan går direkt ut till levern där de ombildas till energi. Kroppen använder alltså kokosoljan för att producera energi i stället för att lagra den som kroppsfett. Medellånga fettsyror påskyndar också ämnesomsättningen genom att förbränna kalorier. Vårt kroppsfett består av 45% mättade, 50% enkelmättat och 5% fleromättat så vi behöver fett, och annan mat, som förser kroppen med byggstenar. Man blir förr fet av sur mat – är du sur?

Stek och fritera i kokosfett.

Vid upphettning förvandlas många nyttiga fetter till härdat- eller transfetter. Kokosoljan tål upp till 198°  utan att fettet blir farligt. Här kan du använda den billigare sorten som inte smakar kokos.

KOKOSFETTETS POTENTIAL

Kokosfettet mildrar, eller blockerar de toxiska effekterna på kemikalier och här är några exempel.

Majs (ett billig GMO-smittad sädeslag) och mögelsvamp

”Aflatoxin ett kraftigt cancerframkallande ämne som produceras av en mögelsvamp som ofta angriper spannmål, i synnerhet majs. I Asien och Afrika är aflatoxin ett svårt problem. Majs är ett av de mest afloxatinsmittade livsmedlen som konsumeras i Filippinerna.  I vissa området av landet är konsumtionen av majs mycket hög. Man har konstaterat ett samband mellan förekomsten av levercancer som orsakats av aflatoxin och majskonumtionens omfattning. De invånare som äter mest majs har också den största förekomsten av levercancer. Konsumtion av kokosolja tycks skydda levern mot aflatoxinets cancerframkallande effekt. Befolkningen på Bicol i Filippinerna äter ovanligt mycket aflatoxinsmittad majs, men ändå är det få som drabbas av levercancer. Anledningen till det tror man beror på den höga konsumtionen av kokosolja i området.
Ur s. 271 i boken ”Stoppa Alzheimers nu!”

Majs har också mycket låg näringstäthet enl. denna källa.

Natriumglutamat – en vanlig tillsats

”Glutaminsyra, ett potentiellt nervgift, påverkar hjärnan och nervernas funktion och hämmas av monoglycerider från kokosoljan. Glutaminsyra är den huvudsakliga komponenten i natriumglutamat (MSG el. monosodiumglutamat), en vanlig tillsats i livsmedel”. Sid. 273 från ”Stoppa Alzheimers nu!”
E620 Glutaminsyra, och E621 Mononatriumglutamat, är smakförstärkare som är förädlad, isolerad, fri och obunden glutaminsyra som kroppen inte känner igen, – se upp, och uteslut dem! Kan också ge allergier, kramper och oregelbunden hjärtverksamhet.

Stoppa Alzheimer nu! Vågar du vänta?

Här är boken som inspirerat och motiverat mig: Stoppa Alzheimers nu! av Dr. Bruce Fife. Köp boken nu!  Ett ”smakprov” sid. 1-23.

Glöm heller inte gurkmejans antiinflammatoriska egenskaper se här.

Förordet i boken är skrivit av Dr. Russel L. Blaylock (gäst professor i biologi) och han har bl.a skrivit:

Dr. Fife har inte bara läst en mängd vetenskaplig och medicinsk litteratur som ingående behandlade den mänskliga hjärnans degeneration, utan även har en djup förståelse för de mekanismer som leder fram till dessa förödande sjukdomstillstånd, däribland Alzheimer, parkinson och ALS”.

Det finns också en mängd källanvisningar i boken om man vill fördjupa sig mer i ämnet.

Ytterligare en bok: Coconut Cures av Bruce Fife.

”För att behålla en bra hälsa och att bli friskare är ett oavlönat jobb men som gör att man får lön för mödan”.

 

Du är värdefull och har en uppgift i livet

För att kunna behålla en bra hälsa och att bli friskare kräver att man beslutar sig  för att det, och inse att man är värd det, – man kan alltid förebygga och bli friskare. Bra förebilder för mig är de handikappade, eller ”sjuka personer”, som är friskare än de ”friska”. (Ibland kan jag undra om det är någon som frisk överhuvudtaget om man ser på världen).
Efter beslutet handlar man därefter, – tar ett steg i taget. Det är en process och ett oavlönat arbete men,… man får sin belöning! Det räcker tyvärr inte med att endast ”försöka”. Ett exempel på att försöka är att försöka ta upp en penna från golvet. Testa. Nej, det går inte! Antingen beslutar man sig för att ta upp den eller så ligger den kvar.

”Om bra kan bli bättre är inte bra, bra nog”

 

Sist – några exempel på dagens larmrapporter: (Kan innehålla spår av mögelämnen)

Det cancerframkallande mögelgiftet aflatoxin har påträffats i mjölk från Arlas mejeri i Linköping. Giftet hade tagit sig in i mjölken via importerat ris som används till djurfoder. Se länkar.  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/cancerframkallande-gift-i-arlamjolk
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16693599.ab

Farliga gifter i vår matfisk – kan påverka dina spermier (Jag/L. har hört att var 4:e barn, i en skolsal, i Danmark är provrörsbarn) http://www.aftonbladet.se/halsa/article13955490.ab

Ny giftskandal. Nu har mögelgiftet aflatoxin också hittats i hästfoder. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/mogelgiftet-hittat-i-hastfoder

Suck!

Lycka till, och tack för att du tittat in på min Hemsida!

 

 

.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>